Vékonyszálas kontúrterápia - műtét nélküli arcfiatalítás biofonállal
Az arc kontúrja idővel megváltozik. A bőr megereszkedik, lógni kezd. A gravitáció hatására lefele ereszkedő bőr veszít rugalmasságából és a volumenéből is. Az állkapocs mentén a feszes, határozott kontúrok eltűnnek, helyettük egyenetlen állkapocs vonalat láthatunk. A volument adó hialuronsavas feltöltő kezelések segíthetnek, ugyanakkor plusz súlyt adnak a bőrnek, ezért tovább nehezítik azt és elősegíthetik a bőr gyorsabb, még látványosabb megereszkedését. Ezt a problémát plasztikai beavatkozás nélkül a leglátványosabban és leghatásosabban szálakkal lehet. 

A szálazás ma már nem számít nagy beavatkozásnak, gyorsan és szinte fájdalommentesen történik, helyi érzéstelenítésben és akár ebédszünetben elvégezhető. Minimálisan invazív beavatkozás. A kezelésnek általában nem maradnak nyomai, de egyéni érzékenységtől függően a kezelt terület bekékülése és esetleges bevérzések, bőr alatti kisebb csomók előfordulhatnak – ezek általában heteken belül maguktól gyógyulnak. Megfelelő utóápoló kenőcsök, krémek alkalmazásával a gyógyulás elősegíthető.

A biológiailag felszívódó szálakból többféle is elérhető, mind méretben, hosszban és típusban.

A szálak szövetbarát anyagból készülnek, ezért minimális a komplikáció esélye. Anyaguk ugyanolyan technológiával készül, mint azok a sebészeti varrófonalak, amiket a sebészek/plasztikai sebészek használnak. Az esztétikában alkalmazott steril szálakat tűre vagy kanülre rögzítik, amely segítségével a szál a bőr alsó rétegébe kell bevezetni. A szál vége beakad, a tű vagy kanül pedig eltávolításra kerül. A szálak a bőrbe kerülve egy regenerációs folyamatot indítanak el, amely során a bőr intenzív kollagén termelésbe kezd. Felgyorsul a helyi mikrokeringés és a szervezetünk saját helyreállító mechanizmusa beindul, melynek eredménye egy tömörebb, rugalmasabb, fiatalosabb bőrszövet létrejötte.

A szálak alkalmazási területe első sorban az arc és a nyak és a dekoltázs. 

Mindig a bőr állapotától és az életkortól is függ, hogy milyen szálakat ajánl a kezelő orvos. Fiatalabb bőr esetében a Mono szálak is elegendőek, de kombinálhatóak is a Mono és a Screw szálak, amennyiben szükséges egy kis emelés. 40 éves kortól általában több Screw szálra van szükség, és lassan el lehet kezdeni a fogazott Cog szálak alkalmazását is. 60 év felett pedig már mindenképpen javasolt Cog szálak alkalmazása, hiszen ott már mindenképpen erőteljesebb lifting hatásra van szükség.
A szálazásos technika segítségé vel újra elérhető a húszas éveinkre jellemző fiatalos, tömör, ragyogó bőr, amit öröm nézni és tapintani.
Lavender Centrum /Medical&Beauty&Manicure/ Medical Cosmetology